10 Aralık 2009 Perşembe

Galatasaray 2009-2010 Sahte Majesty(Mor) Formaları

Bildiğiniz gibi Galatasaray'ın bu sene en çok tutulan forması mor forma.Dolayısıyla bu piyasada ve e-ticaret sitelerinde bu formanın türlü türlü taklitlerine rastlamak mümkün.Bu yazıda Galatasaray'ın 2009-2010 mor formasının piyasadaki sahte ve ucuz taklitlerini inceleyeceğiz.


Yukarıdaki formaya en ucuz taklitlerden biri diyebiliriz.Forma taklit olduğunu yaka kısmındaki etiketten, formanın üzerinde bandrol ve climacool yazısının olmamasından,galatasaray ambleminin orjinal norma uymamasından rahatça görebiliriz.



Bu formada ise Galatasaray amblemi çok orjinal duruyor ve forma kumaşında orjinalliğe yaklaşılmış.Fakat dikkat ederseniz sahtekarlar bu formada da bandrol olarak geçen sene ki(08/09 sezonu) formalarda kullanılan bandrol kullanmışlar.Ayrıca beden etiket kısmınında orjinal formayla alakası yok.



Çok enteresan bir forma daha,kumaşta yine orjinalliğe yaklaşılmış fakat Galatasaray amblemi Galatasaray'ın 1999/2000 sezonu formalarında ki bez üstüne nakış armasını andırıyor,orjinal formanın armasıyla alakası yok.



Yine çok kötü bir taklit diyebiliriz.Kumaşın orjinal forma ile alakası yok(düz mor kumaş kullanılmış).Bandrol Adidas firmasının yabancı takım formalarında kullandığı bandrol;).Beden kısmı geçen seneki formalardaki beden kısmı normu ile basılmış.Ürünün fiyatı vs. yazan Adidas etiketi dahil orjinaliyle alakası yok.



Bu formada en garip taklitlerden biri banrol ve Galatasaray amblemi orjinale çok yakın.Kumaş kalitesi orjinalliyle alakası yok,sol altta yazması gereken climacool yazısı yok.En garip yeri ise kollardaki süper lig patch'i,bizim ülkemizde orjinal formaların böyle patch'li versiyonları satışa sunulmamaktadır.Ancak ve ancak bir süper lig maçı sonunda futbolcudan alınan bir formanın üzerinde patch olabilir;)



Yukarıda görülen formada ise sahtekarlar bandrol,Galatasaray amblemi,yakada ki ter emici kısım,alt etekteki Galatasaray yazan şerit bant dahil herşeyi düşünmüşler.Fakat sol alttaki climacool yazını unutmuşlar ve kollardaki avea reklamını orjinaline uyduramamışlar.



Bu formada ise herşey düşünülmüş nerdeyse ama gördüğünüz gibi yakanın iç kısmının orjinal ile uzaktan yakından ilgisi yok.




Yukarıda gördüğünüz 3 formada ise kumaş dahil herşey düşünülmüş ama Galatasaray amblemine dikkat edersek orjinal Galatasaray amblemlerine çok uzak olduğunu görebiliriz.



Orjinale en yakın taklit diyebiliriz.Nerdeyse bütün ayrıntılar orjinali ile birebir.Orjinal forma ile kıyaslandığında Galatasaray ambleminin ve Türk Telekom reklamının çok orantısız bir şekilde formaya yerleştirildiğini görebiliriz.Ayrıca orjinal formada "CLIMACOOL" yazısının "CLIMA" kısmı beyaz,"COOL" kısmı gri tonlardadır.Bu taklit formada ise "CLIMA" kısmı siyah,"COOL" kısmı gri tonlardadır.



Lütfen Galatasaray formalarındaki ilk önceliğiniz gsstore'un kendi mağazası ve sitesi olsun;
www.gsstore.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder